Samorząd

Eskan Darwich startuje na stanowisko prezydenta miasta Kalisza

2024-02-12 11:38

Znamy nazwisko kolejnego kandydata na stanowisko prezydenta miasta Kalisza. Swój start oficjalnie potwierdził Eskan Darwich z klubu Polska 2050.

Eskan Darwich z klubu Polska 2050 będzie startował na stanowisko prezydenta miasta Kalisza. ​Darwich jest radnym miejskim, ma 47 lat i z wykształcenia jest specjalistą do spraw stosunków międzynarodowych. Kaliszan prosi o zaufanie i obiecuje, że będzie dalej ciężko pracować na rzecz miasta - mówi Eskan Darwich.

Chciałbym razem z wami kontynuować moja misję na rzecz rozwoju naszego miasta i ubiegać się o wasze zaufanie. Idę do tych wyborów razem ze swoim zespołem pod hasłem "zawsze z wami, nie tylko przed wyborami", bo jak coś robimy, to robimy to z pasją, energią, z satysfakcją - nie tylko przed wyborami, tylko cały czas, 24 godziny na dobę.

Jak dodaje posłanka Polski 2050 Barbara Oliwiecka - członkowie klubu jednomyślnie zdecydowali o kandydaturze Darwicha - to był oczywisty wybór - mówi

To człowiek, który ze swojej pracy społecznej, pracy politycznej, ale przede wszystkim tej społecznej uczynił swoją pasję. To jest też doskonały menadżer, który zna się na biznesie, ale zna się też na finansach publicznych - można powiedzieć, że jest już specjalistą do spraw kaliskiego budżetu i zna się na zarządzaniu. Dla nas Eskan jest bardzo wspierający.

Wkrótce Eskan Darwich ma przedstawić swój program wyborczy. Oficjalnie do wyborów na prezydenta Kalisza startują - obecny prezydent Krystian Kinastowski, Piotr Łuszczykiewicz z ramienia Koalicji Obywatelskiej i Mikołaj Marucha ze stowarzyszenia "Aktywni".