Nowa restauracja specjalizuje się w neapolitańskiej pizzy, która zdobyła uznanie na całym świecie. Co wyróżnia Focolare od innych? Certyfikat organizacji AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana, co w języku polskim oznacza Stowarzyszenie Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej). Ten certyfikat potwierdza, że w Focolare wykorzystywane są z najwyższej jakości składniki, same dania wykonane są zgodnie z rzemiosłem uznanym za neapolitańskie dziedzictwo narodowe, a nad jakością czuwa Pizzaiolo Verace.
Stowarzyszenie czuwa nad tym by nikt nie popsuł tej tradycyjnej receptury, tego rzemiosła. Ważna jest dla nas kultura włoska, wspólne biesiadowanie, tradycja – podkreśla właściciel Focolare Michał Czekaniak.
Restauracja Focolare jest pierwszym z pięciu nowych lokali, które otwierają się w Fabryce Smaków w Calisia One.
Chcemy zmienić oblicze samego miejsca, ale nadal będzie można zjeść smacznie i różnorodnie – dodaje Szymon Kuriata, z Fabryki Smaków.
Mieszkańcy mogą liczyć także na szereg wydarzeń kulturalnych. W planach są m.in. koncerty, czy nauka tańca.
Od czerwca br. za rozwój kompleksu Calisia One odpowiada nowy inwestor. Zmiany właścicielskie nastąpiły sześć lat po inauguracji obiektu. W 2019 roku, w miejscu dawnej fabryki fortepianów należącej wcześniej do rodziny Fibigerów, powstał nowoczesny kompleks obejmujący butikowe biura, hotel Hampton by Hilton oraz różnorodne koncepty kulinarne. Za realizację inwestycji od fazy projektu do osiągnięcia etapu dojrzałości i stabilności finansowej odpowiadała Grupa Antczak – informuje Grupa Antczak.
Polecany artykuł: